Ugrás a tartalomra

OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara

A szent emberek és a lelki tanítómesterek ősidők óta elkötelezettek a jóga és a spirituális tudomány isteni üzenetének megőrzésében és terjesztésében az emberiség és az egész világ jóléte érdekében. Hasonlóképpen, Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Puri Ji, a Panchayati Maha Nirvani Akhara tagja, az OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir alapítója, nagy mesterek spirituális vonalától származik – az OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara mesterlánctól.

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Sri Alakhpuriji a Szatja Loka – az Abszolút Igazság és Valóság legmagasabb kozmikus szintje – egyik nagy sziddhája vagy risije. Ők e világ védelmezői; sok ezer éve jelen vannak a Földön, látható, vagy láthatatlan formában. Életkoruk ismeretlen, testüket tetszés szerint képesek megváltoztatni. Fölötte állnak az anyagi világ minden körülményének.

Paramyogeshwar Svayambhu Sri Devpuriji

A Satopanth melletti Surya Kundban, 4500 m magasságban még ma is megvan az a barlang, ahol Sri Devpuriji meditált, és Sri Alakhpuriji látomásában és darsanjában (megjelenésében) részesült. Ott megkapta Sri Alakhpuriji áldásait, amellyel felébresztette benne az Úr Siva minden tulajdonságát. Ezért Sri Devpurijit az Úr Siva inkarnációjaként tiszteljük.

Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji

Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji, aki Sri Devpuriji lelki örököseként a szeretet, az irgalom és a bölcsesség nagy isteni megtestesülése volt, 1828 és 1963 között élt az északnyugat-indiai Rajasthanban. „Szeress minden élőlényt legalább annyira, mint saját magadat” ez foglalja össze az egész emberiségnek szóló Arany Tanításainak lényegét.