Ugrás a tartalomra

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Sri Alakhpuriji's lakhelye

Sri Alakhpuriji a Szatja Loka – az Abszolút Igazság és Valóság legmagasabb kozmikus szintje – egyik nagy sziddhája vagy risije. Ők e világ védelmezői; sok ezer éve jelen vannak a Földön, látható, vagy láthatatlan formában. Életkoruk ismeretlen, testüket tetszés szerint képesek megváltoztatni. Fölötte állnak az anyagi világ minden körülményének.

A legenda szerint Sri Alakhpuriji a Szatja Juga óta magasan a Himalája hegységben lakik tanítványaival Kedarnath és Badrinath szent zarándokhelyei között, hogy segítsen megőrizni és megvédeni a világot. Asztráltestében él, amely képes áthaladni bármely elemen. Bár fizikai alakban csak nagyon ritkán jelenik meg a tiszta spirituális bhakták (hívek) előtt, határozott jelenléte mindenütt érezhető, ahol tartózkodik.

A Szent Iratokban sok utalás található Sri Alakhpuriji-ra. A Siva Puránában az egyik legnagyobb Sziddhaként (isteni inkarnációként) ismerik, akit bolygónk teremtésekor köszöntöttek. A Mahábhárata eposzban a Pándaváknak azt tanácsolják, hogy kérjék áldását, mielőtt mennyei lakhelyükre indulnának. Szellemi fontosságának további bizonyítéka az a tény, hogy az Alakhnanda folyó az ő nevét viseli. Ezt a folyót Vishnu Padi Gangának is nevezik (Gangesz, amely az Úr Visnu lábaiból származik), és a Szatopanth-tó (az igazság útja) lábánál fakad. Ez egy háromszög alakú, kristálytiszta, türkizzöld tó a Himalájában, amelyet az Isteni Szentháromság tavának is hívnak, mivel úgy tartják, hogy az Úr Shiva, az Úr Brahma és az Úr Visnu meditál a tó három sarkában.

Jelentőségteljes módon a Skanda Purána említi, hogy Ekadászi napokon az Úr Siva, az Úr Brahma és az Úr Visnu még most is itt fürdik és meditál. Az Alaknanda folyót tápláló víz a Satopanth gleccserből, a Bhagirath Kharak gleccserekből és az Alakapuri-hegyből származik. Miután 190 km-t megtéve áthaladt az Alaknanda völgyön, a Devprayag szangamnál csatlakozik a Bhagirathi folyóhoz, és létrehozza a szent Gangeszt.

Alaknanda - Bhagirati sangam
Alaknanda - Bhagirati szangam

Sri Alakhpuriji tanítványa volt Paramyogeshwar Sri Devpuriji, egy nagy jógi, aki a Himalájában találkozott Sri Alakhpuriji-val.

Paramyogeshwar Sri Devpuriji tallálkozik Mesterével, Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji-val

A Szambhu Pancsa Atala Akhara megközelíthetetlen hegyláncai között él a Mindenütt jelenvaló Fenséges Brahman egy aszkétikus életű remete, Sri Alakh Puriji Maharaj alajában. Az Úr Siva Kélász hegyéről felkereste őt a Himalájában lévő Badrináth Dhámban. A két isteni megtestesülés találkozása áldás volt az egész világegyetemre nézve.

Annak érdekében, hogy lelkeket menthessen meg és szabadíthasson ki a májá káprázatának fogságából, az Úr Siva emberi formában kívánt testet ölteni. A szent törvényekhez híven ehhez gurujának, Sri Alakh Puriji-nak beleegyezését kérte.

– Brahman maga vagy Te, ó, Világegyetem Ura! – szólította meg az Úr Siva. – Gurumként tisztellek Téged.

A nagy jógi megáldotta őt.

– Téged, Sivát, a magasztost, a mindeneket ismerőt és mindenhatót mától Sri Devpuriji Maharaj néven ismernek az emberek.

Paramhans Sri Swami Madhavanandaji
„Lila Amrit - Sri Mahaprabhuji isteni élete” című művéből

Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji így énekel bhadzsanjában:

A szabadulás egyetlen fonálon függ, Sri Alakhpuriji adta a kulcsot
És Paramyogeshwar Sri Devpuriji, Isteni Mesterem tartja a kezében.

GAGANA MANDAL ME RASA RACHAYA
Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji  bhadzsanja

Videó