Ugrás a tartalomra

Események

Ram Navami

A Ram Navami ünnepén az Úr Ráma születésére emlékezünk. A védikus iratok tanúskodnak arról, hogy az Úr Visnu a legszebb és legmegnyerőbb formáját öltötte az Úr Rámacsandra alakjában, hogy véghezvigye isteni játékát, amellyel új alapokra helyezte a kultúra, a hősiesség, az elvhűség, az erkölcs, a jó kormányzás, az alázat és a lemondás erényeit.

OM Ashram Ünnepélyes Megnyitó - Szatszang

Az év eleje óta a spirituális törekvők és a Jóga a mindennapi életben tanítványai a világ minden tájáról az OM Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwaranand Ashramba tartanak a kis Jadan falu közelében, Pali körzetben, Rajasthanban, Indiában, ahol az ősi szanszkrit OM szimbólumot formázó legnagyobb emlékmű hivatalos felavatására kerül sor.

Vaszant Pancsami és Szaraszvatí Pudzsa

A Vaszant Pancsami Szaraszvatí istennőnek, a tudás, a zene, a művészetek, a bölcsesség és a tanulás hindu istennőjének ajánlott ünnep. Vaszant Pancsami Sri Pancsami, valamint Szaraszvatí Pudzsa néven is ismert. Vaszant Pancsami jelzi a felkészülést a tavaszra, valamint a negyven nappal későbbi Holikára és Holira. Ezért a Vaszant Pancsami fesztivált negyven nappal a tavasz előtt ünneplik, amely negyven nappal később virágzik ki.

Makar Sankranti - Pongal

A Makar Sankranti hindu szertartás és fesztivál. Általában minden évben január 15-re esik. Ez az alkalom a Nap átmenetét jelzi a Nyilas csillagjegyéből (dhanu) a Bakba (makara). Mivel a hindu naptár szerint a Nap a déli féltekéről az északi féltekére költözik ezen a napon, az ünnepet a napistenségnek, Szurjának szenteljük. A hagyomány szerint ez az ünnep új kezdetet jelent.