Ugrás a tartalomra

Hindu templomot fogunk építeni

Hindu templomot fogunk építeni

2023 elején a Budapesten, egy IX. kerületi lakóépület földszinti lakásában működő OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir már majdnem négy évtizedes múltra tekinthet vissza. Ez alatt a Magyarországon élő indiai közösség számos tagja vett részt programjainkon, a templomban tartott fesztiválokon, szertartásokon. 

Itt dolgozó indiai családapák fohászkodtak otthon maradt családjukért, diákok, akik segítséget kértek a Legfelsőbbtől tanulmányaik sikeres befejezéséért. Itt működő indiai vállalatok kiküldetésben lévő munkatársai, néha családjukkal együtt, néha nélkülük töltöttek Budapesten hosszabb-rövidebb időt, és közben a Mandirban találták meg a kapcsot India otthon maradt lelkiségéhez.

Indiai vállalkozók tettek felajánlást a sikeres működésért a templomban. Itt dolgozó indiai vállalati vezetők, menedzserek fohászkodtak áldásért, védelemért karrierjük további építéséhez.

Family ties
Rég várt találkozás

Távol az otthontól, távol a megszokott, gazdag indiai spirituális kultúrától egy idegen országban a Hindu Mandir szatszangjai, pudzsái, spirituális programjai segítettek áthidalni az elszigeteltség érzését. De a társasházi lakóingatlanban működő hindu templom lehetőségei és tere erősen korlátozottak.

Nem lenne csodálatos, ha végre Budapesten is lenne egy önálló hindu templom, egy saját épület, ahol az itt élő közösség tagjai szabadon találkozhatnának, megtarthatnák ünnepeiket, fesztiváljaikat anélkül, hogy a szomszédokra kellene ügyelni? Ahol elég nagy hely lenne, hogy az egész közösség együtt ünnepeljen? Ahol hindu pap vagy szerzetes élhetne, aki gondoskodna a közösség lelki életéhez kapcsolódó szolgálatról? Ami jól megközelíthető lenne, hogy viszonylag kevés utazással gyakran meg lehetne látogatni? Ahova a vidékről érkezők is könnyen eljuthatnának?

Construction
Jól előkészített projekt
Hindu templom a szertartásoknak

Egy olyan hindu templomra van szükségünk, amelyben hindu pap folyamatosan imádkozik, szertartásokat tart, és ezáltal erőteljesen érezhető az Isteni Jelenlét. Ahova a hívek bármikor betérhetnek egy fohászra és megújult lélekkel folytathatják napi teendőiket. Ahol mindenki áldásban részesülhet és ezáltal a jó egészség, a boldogság és elégedetség, a lelki és anyagi jólét áldásaiban részesülhet.

Hindu templom, amely közösségi tér is

A hindu templomban, amelyet építeni szeretnénk, összegyűlhetünk majd és megrendezhetjük hindu ünnepeinket, fesztiváljainkat. Közösségi térként működve lehetőséget ad majd arra, hogy találkozzunk barátainkkal, ismerőseinkkel, ahol magán és üzleti kapcsolatokat is lehet majd építeni hasonló gondolkodású, békés, nyitott, spirituálisan orientált emberekkel. 

Construction plot
Szép építési telek
Nagy hindu templom, ahova mindenki befér

Egy megfelelő méretű templomban a teljes hindu közösséggel, nagy létszámú összejöveteleket is megrendezhetünk. Jelenleg a nagyobb fesztiválok idején a hindu közösségünk három-négy helyszínen is programokat rendez, hogy mindenkinek legyen lehetősége a részvételre. Egy nagy hindu templomban mindenki együtt, egyszerre lehet együtt, egyszerre ünnepelhet.

Hindu templom közlekedési csomópontnál

Van egy megfelelő méretű építési telkünk Budapest XIX. kerületében, a Kőbánya-Kispest vasút- és metróállomás, valamint a KÖKI terminál bevásárlóközpont közelében, amelyre építkezhetnénk. A közösségi közlekedéssel jól megközelíthető helyen lévő helyszín előnye, hogy gyakran meg lehet majd látogatni, rövid utazással is el lehet érni. 

Felállítottunk egy 6 fős szakmai csoportot a templomépítés projekt menedzselésére és felügyeletére.

Évtizedek óta gyűjtünk templomépítésre, azonban még további adományokra is szükség van a projekt megvalósításához.

Az OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir megalakulása óta tervezzük és gyűjtjük anyagi forrásainkat egy budapesti hindu templom és vallási központ felépítésére, tradícionális indiai építészeti stílusban, hagyományos hindu vallási programok és tevékenység céljából. 

Kérjük támogasd templomépítési projektünket a Magyarországon élő Hindu közösségért!

Támogatóink adományaikat az alábbi elkülönített számlára utalhatják:

OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir  
„Adományok templomépítésre” alszámla: 11708001-20508562

Nemzetközi átutalásokhoz:
IBAN: HU33 1170 8001 2050 8562 0000 0000
SWIFT CODE: OTPVHUHB
OTP Bank,1051 Budapest, Nádor utca 16. Hungary

PayPal

Online felajánlásra is lehetőség van:  
paypal.me/vishwagurudeepmandir