Miért szeretek a Mandirba járni?

 

Azért szeretek ide a templomba járni, mert igazán kedves hely, aranyos emberekkel. Főként azért jövök, hogy érezhessem, láthassam Mahaprabhujit imáimban. Igazi békét találtam itt.

Roshni MallikSwamiji azt mondta egy előadáson: a szatszang a legfontosabb, fontosabb az otthoni gyakorlásnál. A szatszangon spirituális tudást kapunk, folyamatos vezetést kapunk, ami segít a mindennapi életünkben. Hála érte. Itt találkozunk lelki testvéreinkkel, barátainkkal is.

DayalpuriBoldog vagyok, amikor közös összefogásban megtartunk egy hindu ünnepet, mely olyan örömteli a hétköznapokban. Amikor rendszeresen járok, segít abban, hogy megőrízzem az egyensúlyomat és letegyem a stresszt.

MukthiJó itt lenni, jók a párnák, kényelmesek és itt van a testvérem is.

10 éves fiú véleménye.2011 nyarától járok a Mandírba. Azt szerettem meg legjobban az itteni közösségi életben, hogy nem holmi címkék, dogmák adják az összetartó erőt, hanem az ,hogy mindannyian egy tapasztalati ösvényen járunk. Azt látom az elmúlt közel négy évben, hogy a gyakorlati feladatok nem korlátozódnak egy-egy személyre, bárki, bármiben részt vehet, amihez kedve és kapacitása van. Swamiji.tv adásaiból, az idelátogató szannyászik személyes előadásaiból megismerhetjük önmagunkat. Kiegészítik ezt a hindu mitológiai filmsorozatok és az ünnepek. Külön bónusznak tartom, hogy India számos területéről Magyarországon élő- dolgozó indiaiak is jönnek ide és mutatnak fel kulturális sokszínűségükből szertartásaikkal.A Mandírban kialakult nyitottság, rugalmasság egyre erősödik. Így lehetett, hogy szívesen ünnepelték nálunk magyarországi szikhek Guru Nanak ünnepét, vagy: olyan szerzetesek is megfordultak itt, akik nem ennek a guru iskolának a követői. Egyébként kellemes, megnyugtató társaság, ha kialakul is valamely berögződés, azt a közösség kész feloldani.

Szatszang résztvevő.Vasárnap esténként csodálatos lezárása a hétnek a Mandír szatszang. Olyan mintha egy tiszta forrásban mosnám meg az arcom: felfrissülök és felkészülök a következő hét eseményeire.

Szatszang résztvevő.Szeretem a barátságos, családias hangulatot, a szép énekeket és a kitűnő esti étkeket, az érdekes vetítéseket.

Szatszang résztvevő.Azért szeretek a Mandírba járni, mert az egész heti feszültség köddé válik, sok bölcsességet tanulok, csodát tapasztaltam meg, szeretetteljes, segítőkész emberekkel találkozom, spirituálisan fejlődöm.

Szatszang résztvevő.